Tuesday, April 8, 2014
Päärynäkilju
Tarvikkeet:
1,5 l limsapullo
Tarjoiluun ½ l limsapullo
Ainekset:
1 l vettä
2 dl sokeria
2 teelusikallista pullahiivaa (sunnuntaihiivaa n. puoli pakettia)
Päärynämehukattitiivistetä
Valmistus:
Laita 1 l vähän yli kädenlämpöistä vettä pulloon, murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan. Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki. Laita pullo johonkin ~20-25 C lämpötilaan n. 4-8 päiväksi. Käymisastia ei saa olla ilmatiivis. Muuten saa keräillä kiljunsa seinistä ja katosta. Laita kilju kahvisuodattimen läpi tai kirkasta ½ l astiaan, johon laitetaan n. 20-35 % mehukattitiivistettä (maun mukaan). Sitten pullo vähäksi aikaa pakastimeen ja tuloksena on hyvänmakuinen päärynäkilju.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment