Tuesday, April 8, 2014

Vinkkejä



Älä käytä pullahiivaa, vaan pikahiivaa (superhiiva, turbohiiva)

Kaiken tai lähes kaiken sokerin on käytävä alkoholiksi, joten älä lisää liikaa sokeria.

Älä mausta tai jos maustat, niin tiedä mitä teet.

Hiivasieni kuolee yli 45-asteisessa vedessä, joten älä sekoita hiivaa liian kuumaan veteen.

Hiilidioksidin paine saattaa räjäyttää käymisastian, jos on astia ilmatiivis.

Lasipullo tuo mukanaan sirpalevaaran.

Älä ravista käymisastiaa, koska hiiva sekoittaa kiljun sameaksi.

Osa alkoholista hapettuu etikaksi, jos käymisastia on avoin.

Nauti kilju mahdollisimman nopeasti valmistuksen jälkeen

(korkeintaan viikko), koska ilman säilöntaaineita se pilaantuu.

Muista aina ennen käyttöä desinfioida käymisastiasi huolella.
Usein pelkkä kiehuva vesi riittää, mutta jotain desinfioimisainettakin voi käyttää.
Näin vältät mahatauteja. Kiljusi saattaa myös maistua paremmalta.
Muistathan, että kiljun valmistaminen on laitonta ellei siihen
lisää riittävää määrää marjoja tai hedelmiä käymisvaiheessa.
Perunan käyttö on ehdottoman laitonta.

No comments:

Post a Comment