Wednesday, April 9, 2014

Appelsiinikilju

Ainesosat:

10 l vettä
10 l appelsiinitäysmehua
6 kg sokeria

Ohje:

Pakasta appelsiinitäysmehu.
Lisää sokeri noin 30-asteiseen veteen ja sekoita tarvittaessa, niin että sokeri liukenee veteen.
Kuori ja lisää jäiset appelsiinitäysmehukalikat.

Sulje käymisastia ja odota pari viikkoa.
Jos parin viikon jälkeen vesilukosta pulppuaa kuplia noin 15 s välein tai ei ollenkaan, niin voit aloittaa kirkastamisen.
Appelsiinikiljua kirkastettaessa yksi kirkastamiskerta riittää eli lappoa kirkas kilju suoraan tarjoiluastiaan tai pulloihin.
Varo ettei käymisastian pohjalla oleva pahanmakuinen sakka sekoitu tarjoiltavaan kiljuun
Nauti noin 12 %:n  kiljusi.

Huomio, että tässä prosessissa luotetaan ns. villikäymiseen eli spontaaniin käymisreaktioon, joka toimii appelsiinimehussa luonnostaan olevien entsyymien avulla.

No comments:

Post a Comment