Saturday, April 5, 2014

Etusivu


• Kirkastus
• Reseptit

• Tarvikkeet
• Vinkkejä
• Keskustelu
• FAQ

Mitä kilju on?
Mistä kilju tehdään?
Kuinka paljon sokeria tarvitaan?
Kuinka paljon hiivaa laitetaan?
Miksi kilju pitää kirkastaa?
Lue lisää kysymykiä..
Reseptejä
Kirkasta kiljua 20 litraa
Omena-appelsiini kilju
Sima
Päärynäkilju
Köyhänmiehenkilju
Appelsiinikilju
Perusohje

Kilju on  alkoholijuoma, joka on valmistettu vedestä, sokerista ja hiivasta. Kiljun valmistaminen on Suomessa lailla kielletty, mutta jos kiljuun lisätään käymisvaiheessa marjoja, hedelmiä tai viljatuotteita, niin siitä tulee lakiteknisesti viiniä tai olutta. Maustamatonta kiljua voi juoda sellaisenaan tai sitä voi käyttää erilaisten drinkkien raaka-aineena. Oikein valmistettu kilju on hyvänmakuinen vahva alkoholijuoma, vaikka yleisesti se hyväksytään paskanmakuisena juomana, josta tulee helvetinmoinen darra. Kiljun huono maine johtuu, sen osaamattomasta valmistuksesta. Monet jättävät kirkastusvaiheen pois, maustavat huonosti tai ainesosien suhteet ovat huonot. Kiljun valmistus on taiteenlaji. Siinä etsitään parhaat metodit ja opitaan kantapään kautta. Kerta kerralta kilju maistuu paremmalta    

 


Blogi ei suosittele eikä kannusta ketään, varsinkaan alaikäisiä, käyttämään alkoholia. Humalahakuisella juomisella on lukuisia haittavaikutuksia. Sen sijaan haluamme antaa sinulle tietoa, miten voidaan tehdä maukkaampaa ja terveellisempää kiljua. Kuten, miten lopettaa hiivan käyminen, kirkastaa kiljua ja vinkkejä maustamiseen. Kaikki viinin, siman ja oluen valmistamiseen liittyvät ohjeet ovat tervetulleita.

Jos olet uusi kiljun maailmassa, suositellaan lukaisemaan Kirkasta kiljua 20 litraa -ohje. Kun ja jos kysymyksiä syntyy  kannattaa selata Usein kysytyt kysymykset läpi.

No comments:

Post a Comment