Monday, April 7, 2014

Omena-appelsiinikilju




Valmistusaineet

3 l appelsiinimehua
2 l omenamehua
3 l vettä
1-2 kg sokeria



osta kaksi ämpäriä 10 l n. 2 € x 2 = 4 €  osta myös yksi kansi n. 2 €
osta superhiivaa n. 3 € osta mehut n. 0,75 € l X 5 = 3,7 5€ osta sokeria 2 kg n. 2 €  x 2 = 4 €
yhteensä 13,75 €


Ohje

Kaada omenamehut ämpäriin. Kaada myös 2 l appelsiinimehua ämpäriin. Kaada kädenlämpöistä tai jopa vähän lämpimämpää vettä ämpäriin niin, että ampärissä vesi on kädenlämpöistä n. 30 - 37 -asteista . Jollei vesi ole kädenlämpöistä ÄLÄ huoli, sinulla on vielä yksi mehupurkki jemmassa. Mehu kattilaan kiehumaan vähäksi aikaa ja sitten mehu ämpäriin ja tadaa kädenlämpöistä! Kaada sokeri ämpäriin ja sekoita kauhalla (tai jollain) väkivaltaisesti niin, että sokeri sekoittuu hyvin kädenlämpöisen veden sekaan. Lisää superhiivaa 1/2 pussia  ja kaikki "superhiivamineraalit", mitä lienevätkään ja sekoita riuskasti. Odota n. 1 päivä ja jollei ämpäristä kuulu sihinää, niin kilju ei ole lähtenyt käymään eli vesi ei ollut sopivan lämpöistä eli kädenlämpöistä. Jos näin tapahtuu, kiehauta vettä ja laita se ämpäriin. Sitten tee veitsellä/saksilla/terävällä esineellä reikiä kanteen ja laita se ämpärin päälle, sekoita päivän päästä kiljua niin, että se alkaa kunnolla sihistä ja sakka joka on muodostunut päälle sekoittuu veteen.

Kun on kulunut viikko käymisestä, eikä kilju ei enää käy, anna sen vielä olla päivä ämpärissä. Hommaa jostain letkunpätkä ja lappoa kilju toiseen ämpäriin. Toista tämä joka päivä noin 3-4 päivän ajan ämpäristä toiseen ja muista puhdistaa ämpäriin jääneet hiivajäämät pois. Kun olet mielestäsi laponnut kiljua tarpeeksi, eikä hiivaa jää enää ämpärin pohjalle, voit pullottaa tämän kuninkaitten juoman ja laittaa  jääkaappiin odottelemaan viikonloppua. Tai juoda samantien pois raakana. Jollet saa tätä juomaa juotua raakana, ei hätää.

Tässä hyvä drinkkiohje: 0,5 l tuoppi,  ½:let  kiljua, ½:let  appelssiinimehua ja voila, et maista pahoja makuja, vaan raikkaan mehun maun.

Varoitus:

Kun tätä kiljua tulee n. 10 litraa, saattavat viikon sisällä sivuoireet paahtaa päälle, voit huomata että kittaat  kiljua vielä neljän maissa yöllä, vaikka olisi seuraavana päivänä töitä. Saatat myös huomata, että yksinkertaiset asiat ovat hauskoja ja virikkeellisiä myös aamulla, kun kiljun juonnista on kulunut n. 6 tuntia. Huomaat, kuinka kilju vieläkin kumisee päässä ja olo alkaa olemaan surrealistisen absurdi.

No comments:

Post a Comment